Ga direct naar de content

Medewerker Grondstoffen en Afvalcoach

Solliciteer uiterlijk maandag 10 april
plaatsWijk bij Duurstedelooptijd28 - 32 uursalaris2.581 - 3.732 onderwijsMBO+ vervaldatumEindigt vandaag

 Medewerker Grondstoffen en Afvalcoach (28-32 uur)


Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Wat is er nou mooier dan te kunnen bijdragen aan een fijne, schone en duurzame leefomgeving voor de inwoners van Wijk bij Duurstede? En denk jij in mogelijkheden; als anderen afval zien, zie jij dan grondstoffen? Word dan onze Afvalcoach!

Zo maak jij het verschil

De afvalcoach van onze gemeente is hét gezicht voor alle inwoners van onze gemeente. Jij bent de vraagbaak voor bewoners jong en oud; jij helpt en stimuleert de bewoners om bewuster afval te gaan scheiden, je luistert en denkt mee met bewoners en haalt weerstanden weg. Je bent een spin in het web tussen bewoners, verenigingen, scholen, woningbouwvereniging en afvalverwerkers. Daarnaast werk jij mee aan leuke projecten zoals het geven van voorlichting op scholen, of met sociale initiatieven voor een betere bewustwording en afvalpreventie. Denk hierbij aan buurtbezoeken met sociale verenigingen en de woningbouwvereniging.  

Dit ga je doen

Als Afvalcoach heb je de volgende werkzaamheden:

  • Bij vragen of klachten lever je maatwerk aan inwoners door toelichting te geven over het gemeentelijke afvalbeleid. Dit doe je zowel aan huis bij inwoners als vanaf kantoor;
  • Je pakt afvalknelpunten aan; denk daarbij bijvoorbeeld aan buurtonderzoek en communicatie rondom structureel vervuilde locaties;
  • In overleg met onze afdeling communicatie verzorg je diverse communicatie-uitingen via krant, social media, website en briefwisselingen en hou je onze website up-to-date;
  • Je ontwerpt flyers en infographics of levert hiervoor ideeën aan en laat deze ontwerpen;
  • Je onderhoudt contacten met woningbouwcorporaties;
  • In samenwerking met de beheerder voer je project-ondersteunende taken uit (circa 8 uur per week). Zo draag je bij aan projecten zoals bijvoorbeeld afvalvrije scholen, de campagne tegen zwerfvuil, de landelijke opschoondag en burendag;
  • Als afvalcoach ben je soms ook werkzaam op de milieustraat. Dit stem je af met de afvalcoach milieustraat die in principe elke werkdag aanwezig is op de milieustraat.


Neem ook eens een kijkje op https://afvalvanutrecht.nl/inwoners-projecten/afvalcoaches/

Ons aanbod

  • Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden wij een salaris tussen € 2.581 en maximaal € 3.732 bruto per maand op basis van een fulltime-functie van 36 uur (schaal 8);
  • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%
  • Je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld extra vakantiedagen koopt of dat je het budget uit laat betalen;  
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een reiskosten- en/of thuiswerkvergoeding en een eenmalige tegemoetkoming in de kosten voor de inrichting van je thuiswerkplek. We zorgen voor een laptop en smartphone zodat je goed locatie-onafhankelijk kunt werken;
  • Veel opleidingsmogelijkheden; we denken met je mee en investeren graag in jou en jouw ontwikkeling;
  • Na een arbeidsovereenkomst voor een jaar bekijken we samen of we dit omzetten naar onbepaalde tijd;
  • Je werkt in een kleine, dynamische organisatie met korte lijnen, betrokken collega’s en een goede werksfeer;
  • Je kunt je uren flexibel indelen en gedeeltelijk thuiswerken. We werken tenminste 40% van onze tijd op de gemeentewerf en/of in het Huis van de Gemeente, beiden op loopafstand van het gezellige centrum van Wijk bij Duurstede. Er is voldoende mogelijkheid tot onbetaald parkeren.


Dit ben jij

Je hebt een relevante opleiding op Mbo+ niveau of je hebt aantoonbaar dat werk- en denkniveau.

Jij bent goed in staat om mensen uitleg te geven of met respect te overtuigen, aan te spreken en te adviseren. Werkervaring op het gebied van afval is mooi meegenomen, maar nog belangrijker is: Waar anderen afval zien, zie jij grondstoffen! Je bent makkelijk benaderbaar en gedreven; je wilt graag jouw steentje bijdragen om de afvalberg te verkleinen en je maakt anderen hier ook enthousiast voor.

Competenties die wij bij deze functie vinden passen zijn: communicatieve en digitale vaardigheden, omgevingsbewustzijn en resultaatgerichtheid.  

Voldoe jij niet helemaal aan dit plaatje, maar ben jij er wel van overtuigd dat jij onze organisatie kunt versterken? Geef dan aan in je motivatie waarom dat zo is!

Dit zijn wij: Groot genoeg om klein te blijven  

Samen met Cothen en Langbroek vormt Wijk bij Duurstede met ongeveer 24.000 inwoners een relatief kleine gemeente, waar het fijn is om te wonen en te werken. We zijn klein en dat zien we als voordeel. Want werken voor deze gemeente wil zeggen dat je niet alleen je hoofd gebruikt, maar ook je handen uit de mouwen steekt en met je voeten in de klei staat. Je weet mét en voor wie je werkt en je ziet het resultaat van je werk in de praktijk tot stand komen. Korte lijnen met inwoners, ondernemers en het bestuur maken je werk interessant. Daarbij zetten we een gezonde dosis pragmatiek in. Naast je vakkennis is er volop ruimte om je talenten in te zetten. Het is denken én doen geblazen hier in Wijk. Daarbij vinden we het belangrijk dat we elkaar goed kennen en het leuk hebben met elkaar.

Bij de gemeente Wijk bij Duurstede verwelkomen wij graag mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, overtuigingen en voorkeuren. We vinden het belangrijk dat jouw talenten en kwaliteiten worden benut en dat je met vertrouwen en plezier je werk kan doen. Verhalen van collega’s over hoe het is om bij ons te werken vind je op www.werkenbijgemeentewijkbijduurstede.nl.

Dit zijn je collega’s

Samen met 150 collega’s, het college, de gemeenteraad, de Wijkse samenleving en de partners in de regio werk je aan de opgaven van de gemeente Wijk bij Duurstede.

De functie van afvalcoach maakt onderdeel uit van Team Beheer Openbare Ruimte (BOR). De 35 medewerkers zijn werkzaam op de gemeentewerf/milieustraat en in het Huis van de Gemeente. Team BOR houdt zich bezig met het beleid, onderhoud, toezicht en uitvoering op het gebied van de openbare ruimte. Het team is onderverdeeld in kolommen met elk een eigen specialiteit, zoals wegen en verkeer, groen, water en riolering en afval en reiniging. Onderling wordt uiteraard integraal samengewerkt en afgestemd. Het team bestaat uit betrokken medewerkers, de sfeer is informeel en no-nonsense.

Informeren & solliciteren

Kom jij onze organisatie versterken? We zijn benieuwd naar jou! Upload je motivatie en cv via de sollicitatieknop https://vacatures.one/27282 . Dit kan tot en met maandag 10 april. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op donderdagochtend 13 april, wil je daar alvast rekening mee houden?

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail met Patrick van der Linden, teamleider BOR, via p.vanderlinden@wijkbijduurstede.nl of 06 – 18345603.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Mail dan met personeel-en-organisatie@wijkbijduurstede.nl.


Delen? Ja, graag!

Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode Anoniem solliciteren behoort tot de mogelijkheden

 

Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Patrick van der Linden van Gemeente Wijk bij Duurstede

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Wijk bij Duurstede logo
Adres
Karel de Grotestraat 30
3962 CL Wijk bij Duurstede